דייג בכנרת
השכרת קרוואן בכנרת - חופשת דיג מושלמת
בין אם אתם דייגים מנוסים או מתחילים, דייג בכנרת מציע חוויה ייחודית ובלתי נשכחת.
מגוון מיני הדגים, שיטות הדיג השונות הקיימות והאפשרות ללינה בקרוואן על גדות המים, הופכים את הכנרת ליעד אידיאלי לחובבי דיג.
דבר ראשון: בואו נדבר דגים!
הכנרת שופעת במגוון מדהים של זני דגים שרק מחכים לדייג האמיץ שיתפוס אותם.
כשתטילו את החכה למימי הכנרת הנוצצים, תמצאו עולם שופע מיני דגים מרתקים.
אחד הדגים הנפוצים ביותר במי הכנרת הוא האמנון.
האמנון ידוע בבשר המוצק והטעים שלו והוא דג מוערך ומבוקש על ידי דייגים רבים. עם הקשקשים הכסופים האופייניים לו, הדג הזה הוא לא רק תפיסה שנחשבת קלה אלא גם ארוחה מענגת (אליה נגיע בהמשך).
מין פופולרי נוסף שנמצא בכנרת הוא השפמנון.
דג זה ידוע בגודלו ובחוזקו, מה שהופך אותו לאתגר מרתק עבור כל דייג מהמתחיל עד המקצוען ביותר.
לעתים קרובות ניתן למצוא שפמנונים אורבים בחלקים העמוקים יותר של הימה.
תפיסה של שפמנון דורשת סבלנות ומיומנות, אבל התגמול שווה את המאמץ.
וכמובן איך לא הסרדינים, אותם דגים קטנים ומנצנצים, קוראים לכנרת ממלכתם.
סרדינים מטיילים לעתים קרובות בלהקות גדולות, מה שהופך אותם למלכוד אידיאלי למי שמחפש בכמות לצד איכות. הדגים הזריזים הללו מספקים חווית דיג בקצב מהיר ומלהיב.
הקרפיון המפורסם הוא זן נוסף הנמצא במי הכנרת.
דגים אלה השוכנים בתחתית הימה דורשים גישה שונה לדיג.
דייגים שרוצים לדוג דגים אלה משתמשים בטכניקות ומיומניות שונות, כדי לפתות קרפיונים להתפס בקרס.
דיג קרפיונים בכנרת מהווה אתגר שמשאיר דייגים גם את המקצוענים ביותר מוטשים כשהם מנסים להערים על היצורים הערמומיים הללו.
מעבר למינים הבולטים הללו, הכנרת היא ביתם של שפע של דגים נוספים, ביניהם בורי, דגי פטרוס הקדוש ועוד…
לכל זן דגים מאפיינים והתנהגויות ייחודיים משלו, מה שהופך את הדיג בכנרת לחוויה שובת לב ומשתנה ללא הרף.
ועכשיו בואו נתחיל במלאכה:
חזרתם לקרוואן לאחר יום דייג מספק ?
אל דאגה , הערב רק התחיל.
אחת ההנאות הגדולות בדיג בכנרת היא ההזדמנות לתפוס ארוחת ערב משלך ולבשל אותה על המקום.
עם אוכלוסיית הדגים המגוונת, האגם מציע מגוון אפשרויות לחובבי העל האש.
אחת האפשרויות הפופולריות היא האמנון או בשמו העממי המושט, דג טעים ורב-תכליתי מושלם לגריל.
המרקם הפריך של האמנון אוהב את החום של המנגל ומבטיח ארוחה טעימה ומשביעה.
התכוננו לצאת להרפתקה קולינרית!
זה הזמן להדליק את הגריל הממוקם לצד הקרוואן
מתחילים בחימום מוקדם של הגריל לחום בינוני-גבוה.
בזמן הזה שוטפים את הדג במים קרים ומייבשים אותו בנייר סופג.
מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים אותו במלח, פלפל עשבי תיבול והתבלינים האהובים עליך.
לקבלת פרץ של טעמים נוספים, סחטו מעט מיץ לימון על הדג כדי לשפר את טעמו הטבעי.
לאחר שהגריל חם, מניחים את האמנון, ומוודאים שהוא לא נמצא ישירות מעל הלהבות.
נותנים לדג להתבשל כ-4-6 דקות מכל צד.
בעוד האמנון נצלה, הקדישו רגע כדי להעריך את הסביבה היפה.
מימי הכנרת השלווים, השקיעה המדהימה המטיפה את גווניה החמים על פני השמים – זה רגע להתענג עליו.
ובחזרה לעניינו – לאחר שהאמנון מבושל לפי טעמכם, הסירו אותו בזהירות מהגריל ותנו לו לנוח כמה דקות.
זה מאפשר לטעמים להתיישב ולמיצים להתפזר מחדש בתוך הדג.
מומלץ להגיש את האמנון עם תוספת של סלט טרי, ירקות צלויים או לחם פריך.
השילוב בין הטעם המעושן מהגריל לבין הטעמים העדינים של הדג בוודאי ישמחו את בלוטות הטעם שלכם.
בעודכם נהנים מהדגים הטריים, קחו רגע להעריך את החוויה הייחודית של בישול על חוף הכנרת לצד הקרוואן שלכם. השילוב של הטבע, הריגוש שבדייג והטעמים של הברביקיו יוצרים הרפתקה קולינרית בלתי נשכחת.
אנו מזמינים אתכם, חובבי הדייג, לבוא ולהתרגש איתנו מיופיה הקסום של הכנרת, באמצעות הקראוון שלנו שמאובזר בכל מה שרק תצטרכו.
caravanVIP